Skolemiljøutvalget

Alle grunnskoler og videregående skoler har plikt til å ha et skolemiljøutvalg. Elever og foreldre skal være i flertall i utvalget. Utvalget skal gi råd til skolen i arbeidet med skolemiljøet, men har ikke rett til å fatte bindende vedtak. Skolemiljøutvalget kan også be skolen sette inn tiltak for å bedre det fysiske og det psykososiale miljøet på skolen.

Skolemiljøutvalget på Stovner skole har seks faste møter i året. Vi har en fast agenda. SMU har de siste årene jobbet med å øke samarbeidet mellom FAU, elevrådet og skolen. Vi ser nå at dette samarbeidet begynner å gi resultater.

SMU har også en viktig stemme inn mot arbeidet med å revidere skolens handlingsplan for elevenes psykososiale miljø.

Utdanningsdirektoratet har utarbeidet en veileder for medlemmer i skolemiljøutvalget.

Møteplan for Elevrådet og SMU 2017-2018 (PDF)

Møteplan for Elevrådet og SMU 2016-2017 (PDF)

Veileder for medlemmer i skolemiljøutvalget (PDF)

Medlemmer i SMU