Hovedseksjon

Læringssenteret

Elever sitter på gulvet og hører på lærer snakke inne på biblioteket.

Læringssenteret har store og fine arealer inndelt i ulike avdelinger. I den skjønnlitterære avdelingen har vi hundrevis av gode fortellingsbøker, og et stort utvalg av engelsk litteratur. I tillegg har avdelingen en egen brettspillsone med både læringsstøttende spill og underholdningsspill.

I fagavdelingen finner du et godt og variert utvalg av fagbøker, samt mange digitale ressurser. Fagavdelingen er organisert etter de seks tverrfaglige temaene skolen jobber med gjennom året, som er forankret i LK20 og læreplanene.

Hele læringssenteret ble pusset opp høsten 2021. I tillegg til ny organisering etter temaer og vanskelighetsgrad, har nye møbler, vegg- og gulvdekor gitt rommene et skikkelig løft!

Stovner skole har et godt samarbeid med Deichmanske bibliotek og låner store mengder fagbøker, som elevene kan fordype seg i på Læringssenteret. I forkant av hver ny temaperiode får vi påfyll av nye bøker som passer til temaet. Disse bøkene er plassert i tilknytning til utstillingsveggen vår, midt i fagavdelingen. Her finnes også bilder, faktaark og ulike digitale ressurser tilknyttet temaperioden.

Utlån:

Læringssenteret er åpent for utlån mandager, torsdag og fredager. Da kan elevene låne inntil tre bøker og ha de i inntil 4 uker. 

Opplæring:

Alle klasser får opplæring i hvordan de skal bruke Læringssenteret. Da går vi blant annet gjennom rutiner for utlån og hvordan Læringssenteret er organisert. Alle bøkene våre er merket tydelig etter tematikk, sjanger og vanskelighetsgrad, slik at det skal være enkelt for elevene å finne en bok som passer.

Utstillinger og fellessamlinger:

Temaperiodene vi jobber med kommer også til uttrykk i gangene våre. Ofte pynter elevene korridorene utenfor klasserommene. I tillegg har vi utstillingsmontre som dekoreres med gjenstander fra temaet vi jobber med, og gjerne en quiz eller faktainformasjon som hører med.

Skolen har jevnlige fellessamlinger for alle klassene i gymsalen. Her er det ulike temaer i fokus etter hvilken temaperiode vi er i. Det flotte skolekoret vårt kommer ofte på besøk og synger på samlingene.  

Læringsstøttende aktiviteter:

Tirsdager, onsdager og fredager er det læringsstøttende aktiviteter på Læringssenteret. Alle klasser får en skoletime på læringssenteret i løpet av en toukers periode, der det legges opp til et pedagogisk opplegg rundt periodens tema, i tillegg til skjønnlitterære emner. Leila Varias, lærer ved skolen i mange år, har ansvar for gjennomføringen av disse aktivitetene, i samarbeid med trinnets lærere.  

 

Åpningstider

Åpningstider læringssenteret:

Mandag: 08.15-14.00; åpent for utlån
Tirsdag: 08.15-14:00; åpent for læringsstøttende aktiviteter
Onsdag: 08.15-14.00; åpent for læringsstøttende aktiviteter
Torsdag: 08.15-14.00; åpent for utlån
Fredag: 08.15-10.00; åpent for læringsstøttende aktiviterer, og 10.00-14.00; åpent for utlån

Bokreoler, med figurer på toppen og to bord foran seg.
Spillbord, sofa og reoler med brettspill i.
Spillbord og bokreoler.
Bokreoler med sofaer mellom seg.