17. mai hilsen fra Stovner skole

Norske flagg

Det var nok få av oss som for et år siden tenkte at vi heller ikke i 2021 kunne gå i barnetog i Oslo sentrum og feire vår nasjonaldag. 17. mai-feiringen blir nok en gang veldig annerledes for både barn og voksne.

Vi skal ikke ha arrangement på skolen vår. Vi kan ikke samles mange på et sted og vi må fortsatt passe på å holde avstand til hverandre. Vi savner å feire 17. mai slik vi vanligvis gjør, og mest av alt savner vi å være sammen med andre slik vi pleier. Vi lengter alle etter en normal tilværelse hvor vi alle kan være sammen og hygge oss. Vi har behov for å være sammen med venner og oppleve at vi er en del av flokken. Det er en del begrensninger i forhold til hva vi kan gjøre, men det er heldigvis mange ting vi kan gjøre! Vi kan pynte oss, synge nasjonalsangen, vaie med flaggene våre, rope hurra, være sammen med noen, spise is og pølser!

17. mai er en dag der vi feirer noe felles. Dette gjør at dagen danner et felles-skap blant personer i Norge – uavhengig av rase, legning og kjønn. 17. mai feirer vi verdiene våre, både de vi finner i grunnloven, og de vi opplever som en del av vår felles identitet; frihet, demokrati og tillit. I Norge har vi fred. Vi kan mene og ytre oss. Dette er verdier vi må pleie for at de i fremtiden skal vare. Et ansvar vi alle må ta på oss.

Stovner skole ønsker alle en trivelig og god 17. mai sammen i denne annerledes-tiden.

Gratulerer med dagen!

Ellen Janne Granum